Державне агентство
відновлення та розвитку
інфраструктури України

» Прес-центр » новини » Можна їхати: на Буковині офіційно дозволений проїзд тимчасовим мостом через річку Прут

Можна їхати: на Буковині офіційно дозволений проїзд тимчасовим мостом через річку Прут

Відсьогодні дозволений проїзд транспорту тимчасовою переправою через річку Прут у Чернівецькій області. Пряме коротке сполучення між населеними пунктами Мамаївської громади відновлено. Нині “норвезьким” мостом проїхала перша автівка.

Цей міст забезпечує ще одне повноцінне транспортне сполучення до українсько-румунського кордону. Адже автошлях Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під'їздом до станції «Вадул-Сірет» є частиною транспортного коридору до ЄС.

120 метровим мостом acrow/bailey відтепер можуть їхати усі види транспорту, у тому числі вантажівки, загальною масою … Це суттєво покращить логістику, гуманітарну ситуацію та продовольчу безпеку України. Тимчасову переправу Агентство відновлення отримало від Норвезького управління державних доріг як гуманітарну допомогу.

За кілька місяців:

- влаштовано 14 пальових основ з металевих труб;

- виготовлено та змонтовано оголовки для опор;

- влаштовано в’язі між металевими трубами, змонтовані ригелі;

- зібрано тимчасову переправу з 4 мостових комплектів;

- влаштовано та заасфальтовано підходи до моста;

- на правому березі р.Прут влаштовано підпірну стінку;

- виконані усі заходи з організації дорожнього руху.

На тимчасовій переправі через річку Прут провели випробування.

Під час експериментального дослідження експерти за допомогою спеціального обладнання зібрали інформацію про стан моста. І як результат, “норвезькою” переправою дозволений проїзд вантажівок, загальною масою 35 тонн.

Довідково:

Міст у селі Глиниця на дорозі Т-26-07 спеціалізованою організацією був визнаний непрацездатним. Через значне навантаження на переправу та відсутність капітального ремонту впродовж десятиліть споруда знаходилась у п’ятому експлуатаційному стані, а отже існував ризик руйнування конструкції. Наприкінці 2021 року міст демонтували. Але через повномасштабне вторгнення рф на територію України – ремонт споруди було призупинено.